Bart Preneel is IT Person of the Year

Bart Preneel is IT Person of the Year

Voor de zesde keer op rij maakt de redactie van Computable België, het platform voor ict-professionals, de IT Person of the Year bekend. Met Bart Preneel valt deze eer voor het eerst te beurt aan een professor. Maar niet zomaar een professor…

De award wordt uitgereiktop 31 maart op de digitale editie van de Infosecurity.be, Data & Cloud Expo waar Bart Preneel ook de keynote rond het centrale thema Resilience: A rocking organization in changing times verzorgt.

Geen doorsnee professor

Bart Preneel is niet enkel gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en diensthoofd van de gereputeerde COSIC onderzoeksgroep (Computer Security & Industrial Cryptography) aan de KU Leuven, hij is eveneens een absolute wereldautoriteit in cryptografie.

Bart Preneel in het Computable Café
Bart Preneel in het Computable Café

Als onderzoeksgroep staat COSIC aan de internationale top in zijn expertise rond beveiligingstechnologie. Hun technologie beveiligt miljarden toestellen. En het is ook deze groep die Tesla onlangs een software-update liet uitvoeren nadat het lab de sleutel van een Model X had gehackt. Natuurlijk deed Preneel dat niet allemaal zelf. Maar zijn aanwezigheid en uitstraling maakt zijn onderzoeksgroep wel zichtbaar voor internationaal talent. In die zin erkent de IT Person Award tegelijk ook de expertise van KU Leuven en COSIC als onderzoeksgroep.

Daarnaast was Bart Preneel ook internationaal betrokken bij de ontwikkeling van de Coronalert, de Belgische app die intussen zowat 2,3 miljoen keer is gedownload en inmiddels bekroond werd als Beste Project, tijdens de eGov Awards 2020. Uit zijn lab groeide de digitale beveiliging en privacy ervoor. Preneel is mee gangmaker in de internationale samenwerking. Hij werkte ervoor samen met andere buitenlandse universiteiten en liet Apple en Google hun besturingssystemen ernaar aanpassen.

Gouden schoen van IT

De IT Person of the Year-award is de oudste award die Computable uitreikt in België, en ook een van de meer prestigieuze. Computable neemt hiermee een voorbeeld aan het bekende tijdschrift Time, maar dan voor zakelijke technologie en in Belgische context. Sommige mainstream media vergelijken de IT Person of the Year-award met wat de Gouden Schoen is in het professionele voetbal.

De verkiezing gebeurt in meerdere etappes. Bart Preneel dankt zijn overwinning traditiegetrouw aan de publieksstemmen, in combinatie met het oordeel van de redactie.

Uitreiking en keynote gratis digitaal bijwonen

Op de digitale editie gecombineerde ict-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo wordt de award op een Covid-19-veilige wijze uitgereikt. Bart Preneel opent de beurs met zijn keynote op 31 maart om 9.00 uur. De beurs loopt op 31 maart en 1 april.
Het seminarieprogramma bijwonen kan gratis na registratie via https://www.infosecurity.be/.

Story image
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents

 

Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond onder meer security-oplossingen, cloud en data science, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Resilience". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met vier subthema’s de nodige aandacht: Cloud & Infrastructure, Security & Privacy, Data & AI en Digital Transformation & Innovation.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security
www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021
Digitale editie op woensdag 31 maart en donderdag 1 april.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland