Corona één jaar later: learnings uit de IT-sector

Corona één jaar later: learnings uit de IT-sector

Wat maakt bedrijven succesvol in turbulente tijden?

Bedrijven hebben zich het afgelopen jaar meer dan ooit moeten aanpassen en soms zelfs heruitvinden. Door de Covid-pandemie worden organisaties gedwongen om effectiever, efficiënter, transparanter en vooral flexibeler te zijn. Welke uitdagingen brengt dit met zich mee en wat kunnen we hieruit leren voor de toekomst?

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo, hét event op het gebied van IT-security, data management en cloudoplossingen, speelt met het centrale thema Resilience: A rocking organization in changing times helemaal in op de actualiteit. Experts uit de sector reiken tijdens het sterk inhoudelijk programma, gemodereerd door Wim De Vilder, antwoorden, oplossingen en kennis aan. Van bedrijven, voor bedrijven.

Resilience: centraal op de beurs en in het bedrijfsleven

Organisaties worden, onder druk van de huidige situatie, gedwongen om effectiever, efficiënter, transparanter en vooral flexibeler te zijn. Ontwikkelingen volgen zich razendsnel op en maken het voor bedrijven mogelijk een digitale transformatie door te staan. Het is belangrijk hier het potentieel, maar zeker ook de valkuilen in te zien. Experts uit de IT-sector belichten elk vanuit hun kennis en ervaringen het centrale thema Resilience met een focus op Cloud & Infrastructuur, Security & Privacy, Data & AI en Digitale transformatie & innovatie.

Resilience en hot IT-topics door de ogen van gerenommeerde cryptograaf & hoogleraar

Bart Preneel, cryptograaf en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, opent als keynote het onafhankelijke seminarieprogramma. Hij werpt zijn licht op de huidige situatie en bespreekt de hot topics op het vlak van IT- security, privacy en uiteraard resilience.

Ethische hacker: hoe en wanneer legaal inzetten?

Wereldkampioen hacken (2018), IT-person of the Year 2020 en bekend en berucht door de manipulatie van Twitterberichten van voormalig Amerikaans president Donald Trump, Inti De Ceukelaire, toont in zijn interactieve sessie wat ethische hackers doen en hoe bedrijven hen kunnen inzetten en er hun voordeel uit halen.

Het 5G-panel: wat, waar, wanneer en waarom

De laatste tijd is er ook heel wat te doen rond5G. Tijdens het 5G-rondetafelgesprek met onder meer Danielle Jacobs (CEO van Beltug), Kevin Moolenschot (Head of Technology Strategy & Enterprise Architecture bij VRT), Michaël Peeters, (Director Innovation & Business Development bij Orange) en Luc Blyaert (Telecom expert bij Computable), wordt de huidige stand van zaken gegeven en een antwoord geformuleerd op de meest kritische vragen.

Survival of the Fittest door Resilience en de rol van AI

Genomineerde IT-person of the year, Giselle Vercauteren (President ISACA en lector aan de Hogeschool Gent), informeert bedrijven in haar seminarie "Survival of the Fittest" over risico's nemen, doelgerichtheid en resilience op de golven van digitale kansen en beantwoordt de vraag “Hoe krijg je je organisatie Resilient?”.

En ook grote spelers als IBM, Google, Microsoft en Amazon bespreken topics zoals hoe Cloud-oplossingen bedrijven geholpen hebben om veerkrachtig te zijn tijdens de huidige COVID-19-pandemie, hoe Artificial Intelligence kan ingezet worden in bedrijven en welke transformaties nodig zijn om te overleven in de huidige omstandigheden.

Praktisch:

Het digitale event gaat door op 31 maart en 1 april. Meer informatie en registratie voor de online seminars op www.infosecurity.be.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond onder meer security-oplossingen, cloud en data science, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Resilience". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met vier subthema’s de nodige aandacht: Cloud & Infrastructure, Security & Privacy, Data & AI en Digital Transformation & Innovation.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security
www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021
Digitale editie op woensdag 31 maart en donderdag 1 april.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland