Danielle Jacobs verkozen tot IT Person of the Year

Danielle Jacobs verkozen tot IT Person of the Year

Danielle Jacobs, directeur van Beltug, is door de Belgische redactie van Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. Jacobs neemt op 14 maart om 16.00 uur de award in ontvangst. Dat gebeurt in het Computable Café op de gecombineerde vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo. Iedereen is welkom.

Jacobs geeft in het Computable Café een korte speech, onder meer met de link naar haar werkzaamheden bij Beltug, de gebruikersorganisatie waar zij al jaar en dag voorzitter van is.

Juryrapport

In de Belgische ict-wereld is Danielle Jacobs intussen een vaste waarde. Met Beltug timmert ze al ruim twintig jaar aan de weg om ict in bedrijven te verbeteren. ‘In de Belgische it-wereld valt Beltug niet meer weg te denken. De organisatie streefde er altijd, en met succes, voor om leveranciersonafhankelijke informatie te verschaffen. De organisatie woog ook vaak flink door op de politieke agenda’, aldus William Visterin, hoofdredacteur van Computable in het juryrapport.

Onder meer door toedoen van Jacobs vormde Beltug zich om van vereniging voor telecom managers tot een algemene it-gebruikersvereniging met meer dan vijfhonderd leden. Die organisatie mag de laatste tijd ook heel veel business en juridische profielen tot zijn ledenaantal zien behoren. ‘Zo legt Beltug zich al enkele jaren toe op onder andere softwarelicenties, privacy issues en GDPR’, argumenteert Luc Blyaert, eveneens jurylid en columnist voor Computable.

Naast Beltug is Jacobs bovendien ook internationaal actief, als president van Intug, de internationale Telecom Users Group, de internationale variant van Beltug. Ze is ook boardmember van EuroCIO.

‘Ik vond het al fantastisch dat ik bij de laatste vijf kanshebbers was, maar dit is heel erg bijzonder. Ik ben er ongelooflijk blij mee’, reageert Jacobs enthousiast op de award.

Context IT Person of the Year

Met deze verkiezing neemt Computable een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict. Het is de derde editie van de award IT Person of the Year en het is de tweede maal dat er een vrouwelijke winnaar uit de bus kwam. Vorig jaar won Peter Hinssen. Het jaar ervoor Dominique Leroy, ceo van Proximus.

De IT Person wordt gekozen op basis van zijn of haar bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in het voorbije jaar, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop.

Jury & procedure

De Computable-redactie, bestaande uit Luc Blyaert, Frederic Petitjean en William Visterin, stelde een longlist samen van 67 genomineerden, waarvan vijftien vrouwelijke kandidaten. Hieruit kon het brede publiek, de lezers van Computable, kiezen. Mede op basis van de input van de lezers werd een shortlist van twaalf kandidaten samengesteld, die vervolgens resulteerde in een final list van vijf kandidaten: Dries Buytaert (Drupal/Aquia), Marc De Keersmaeker (Realdolmen), Olivier Vanden Eynde (Close the Gap), Thierry Geerts (Google Belgium) en dus ook Danielle Jacobs.

Danielle Jacobs krijgt op 14 maart om 16.00 uur in het Computable Café de award uit handen van William Visterin, hoofdredacteur van Computable.

Voor registratie: www.infosecurity.be/seminar/P106

Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond security-oplossingen, cloud, data science en een rist andere onderwerpen, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Artificial Future". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met zes verschillende subthema’s de nodige aandacht: Cloud Computing, Cyber Security, Datacenter & Infrastructure Optimisation, Artificial & Data Intelligence, Digital Transformation en Privacy, Governance & Risk Management.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security

www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020
Brussels Expo, Paleis 9 en Patio
Woensdag 27 mei 2020: 09.30 – 17.00 uur
Donderdag 28 mei 2020: 09.30 – 17.00 uur

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland