Jonas Dhaenens verkozen tot IT Person of the Year

Voor de vierde keer op rij maakt de redactie van Computable, het platform voor ict-professionals, de IT Person of the Year bekend. Dit jaar gaat Jonas Dhaenens, founder & CEO van de Combell Group, met deze eer lopen. Hij neemt op 20 maart om 15.30 uur de award in ontvangst. Dit gebeurt in het Computable Café op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Data & Cloud Expo te Brussels Expo.

Opgestart vanuit de zolderkamer

Jonas Dhaenens stampte in 1999 op piepjonge leeftijd het hostingbedrijf Combell uit de grond, een bedrijf dat zich bezighoudt met het registreren van domeinnamen en het beheren van ruimte op het internet. Het groeiparcours van Combell is een voorbeeld voor veel Belgische it-ondernemers. “Hij was zestien jaar toen hij de basis legde van zijn bedrijf. Dhaenens begon dat bedrijf letterlijk op zijn zolderkamer, vandaag is het een vooraanstaande Europese hostinggroep”, vertelt William Visterin, hoofdredacteur van Computable, die het bedrijf en zijn ceo al jaren volgt. De groep telt vandaag zowel zowat achthonderdduizend klanten verdeeld over diverse Europese landen en ongeveer 100 medewerkers. Recent nam het ook Nucleus over, één van de laatste grote onafhankelijke hostingbedrijven in ons land.

Groeipad staat voorop

Maar meer nog dan voor zijn bedrijf, is de award voor Jonas Dhaenens zelf. Zijn bedrijf werd bij een recente aandelendeal op zevenhonderd miljoen gewaardeerd, maar toch cashte hij zelf geen euro. Het groeipad staat voorop. “Die gedrevenheid is typerend, ook naar de eigen mensen toe. Jonas is ambitieus, nuchter en toegankelijk tegelijk. Hij is ook iemand die zijn medewerkers ondersteunt en respecteert in hun eigenheid. Tegelijk is hij ook privé-investeerder in beloftevolle bedrijven”, zo citeert William Visterin uit het juryrapport.

Naar analogie met tijdschrift Time

Computable neemt voor deze verkiezing een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict. Vorig jaar won Danielle Jacobs van Beltug, een algemene it-gebruikersvereniging met meer dan vijfhonderd leden. Eerdere winnaars waren Peter Hinssen, Peter Hinssen en oprichter van Across Group en Dominique Leroy, CEO van Proximus. De IT Person wordt gekozen op basis van zijn of haar bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in het voorbije jaar, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop. ”Op deze manier wil Computable mensen in de verf zetten die echt het verschil maken voor it in ons land. Op korte termijn is IT person of the Year uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische it-wereld”, aldus Visterin.

Selectie samen met lezerspubliek 

De Computable-redactie, bestaande uit Luc Blyaert, Frederic Petitjean en hoofdredacteur William Visterin, stelde voor deze editie een longlist samen van een zestigtal genomineerden. Hieruit konden lezers van Computable kiezen en een stem uitbrengen. Mede op basis van de input van de lezers werd een shortlist van een tiental kandidaten samengesteld, die vervolgens resulteerde in een final list van vijf: PieterJan Bouten (Showpad), Inti De Ceukelaire (ethical hacker en ‘Most Valuable Hacker’), Pattie Maes (MIT's Media Laboratory), Valerie Taerwe (AE en WeGoStem) en dus ook Jonas Dhaenens, de uiteindelijke IT Person of the Year.

De award wordt op woensdag 20 maart om 15:30 uur uitgereikt door William Visterin, hoofdredacteur Computable België en Danielle Jacobs van Beltug, de vorige IT Person of the Year. Jonas Dhaenens geeft in het Computable Café een korte toelichting: iedereen is welkom.

Voor registratie: https://www.infosecurity.be/seminar/T109 

 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond onder meer security-oplossingen, cloud en data science, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Resilience". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met vier subthema’s de nodige aandacht: Cloud & Infrastructure, Security & Privacy, Data & AI en Digital Transformation & Innovation.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security
www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021
Digitale editie op woensdag 31 maart en donderdag 1 april.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland