Resilience, hét keyword voor succesvolle bedrijven

Resilience, hét keyword voor succesvolle bedrijven

Save the date Infosecurity.be, Data & Cloud Expo: 31 maart – 1 april

Corona, één jaar later… Hoe zijn bedrijven omgegaan met deze onverwachte en alles veranderende crisis? Welke transformaties werden doorgevoerd, wat kunnen we leren van de succesverhalen en waar liggen de uitdagingen? Infosecurity.be, Data & Cloud Expo, hét event op het gebied van IT-security, data management en cloudoplossingen, reikt antwoorden, oplossingen en kennis aan.

Tijdens het digitale event, dat doorgaat op 31 maart en 1 april, komen IT-managers en -professionals virtueel samen om te debatteren, te inspireren en te innoveren. De laatste nieuwigheden en ontwikkelingen binnen de IT-branche worden voorgesteld en tijdens het sterk inhoudelijk programma, met seminars, debatten en casestudies, werpen experts hun blik op de huidige situatie, de trends en de toekomst. Dat alles binnen het toepasselijke thema van de beurs: Resilience: A rocking organization in changing times.

Resilience: centraal op de beurs en in het bedrijfsleven

Organisaties worden, onder druk van de huidige situatie, gedwongen om effectiever, efficiënter, transparanter en vooral flexibeler te zijn. Het gevaar van té snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen ligt op de loer. Daarbij maken deze razendsnelle ontwikkelingen het ook mogelijk binnen de kortste keren een digitale transformatie te doorstaan.

Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s:

 • Cloud & Infrastructuur
  ‘As a Service’ is in opmars. De situatie rondom corona dwingt organisaties onbekende stappen te nemen. Bij het maken van IT-beslissingen staat niet langer de organisatie centraal maar is het de medewerker die meer en meer bepaald welke oplossingen er noodzakelijk zijn. “Hoe kan ik mijn medewerkers efficiënter laten werken en wat hebben ze hiervoor nodig?”, is een business vraagstuk dat nu speelt. Door ‘As a Service’-oplossingen wordt de rekenkracht gecentraliseerd in datacenters en komt deze niet langer bij de klant vandaan. Organisaties worden steeds effectiever, efficiënter, goedkoper en transparanter. Ze worden gedwongen tot flexibiliteit.
 • Security & Privacy
  We zijn als een raket afgeschoten richting een transitie naar de cloud. Als gevolg volgen de nieuwe oplossingen op de markt zich in rap tempo op. Echter ontstaan er hierdoor ook nieuwe uitdagingen op het gebied van security. Organisaties handelen te snel, waardoor cybercriminelen op de loer liggen. Medewerkers werken gedecentraliseerd, waardoor gevoelige informatie onjuist of onbeveiligd wordt opgeslagen. Datalekken zijn dagelijks aan de orde en hackers slaan hun slag. Het vernieuwen van de security stack en het op orde houden en aansturen van de privacy is belangrijker dan ooit.
 • Data & AI
  Wanneer je als organisatie je basis en veiligheid op orde hebt, ontstaat er ruimte voor versnelling, innovatie en transformatie. Nieuwe technologieën en oplossingen worden snel omarmt en digitalisering wordt leidend in alles wat de organisatie doet. De zakelijke processen verschuiven zich naar een digitaal speelveld. Iets als artificial intelligence speelt op elk niveau in de organisatie een rol. Het ondersteunt medewerkers, helpt bij besluitvorming en kan zelfs rollen in het proces overnemen. Transparantie speelt hierbij een grote rol. Hoe ver wil een bedrijf gaan?
 • Digitale transformatie & innovatie
  Als een organisatie efficiënt, flexibel, innovatief en veilig ingericht is ontstaat Resilience.

Programma vol expertise

Sprekers zoals Bart Preneel (hoogleraar, KULeuven), Edward Boute (Head of Google Cloud Benelux), Bruno Schröder (National Technology Officer, Microsoft), Alexandre Pluvinage (Head of Human Security, ING Belgium) en Flick March (Security and Resilience Director, IBM) belichten elk vanuit hun kennis en ervaringen deze thema’s. Vanuit de bedrijven, voor de bedrijven.

Praktisch:

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond onder meer security-oplossingen, cloud en data science, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Resilience". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met vier subthema’s de nodige aandacht: Cloud & Infrastructure, Security & Privacy, Data & AI en Digital Transformation & Innovation.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security
www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021
Digitale editie op woensdag 31 maart en donderdag 1 april.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland