Terugblik op IT-beurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo: “Een succesvolle editie met een sterk en gevarieerd programma”

Voor de tweede keer op rij werden Infosecurity.be en Data & Cloud Expo, de beurzen voor data, cloud en security, samen georganiseerd. Opnieuw werd deze combinatie zeer positief onthaald door zowel bezoekers als exposanten en vonden op 20 en 21 maart zo’n vijfduizend IT-professionals en IT-managers hun weg naar Brussels Expo. Samen vormen deze beurzen het grootste professionele IT-event van het land en groeien ze uit tot een vaste waarde in de IT-wereld.

 

Veel interesse voor Ai, praktische security tips en praktijkcases

Infosecurity.be en Data & Cloud Expo namen de bezoeker dit jaar mee naar een Quantified World met intelligente en veilige connecties voor iedere organisatie. Ze haakten met onafhankelijke sessies in op thema’s als artificial Intelligence, cyber security, machine learning, blockchain, IoT en cloud computing. Vooral de sessies rond Ai, sessies met praktische security tips of ingewikkelde praktijkcases lokten heel wat geïnteresseerden. Ook multicloud sessies over hoe applicaties in verschillende clouds het beste beveiligd kunnen worden, werden enthousiast onthaald werden enthousiast onthaald. Echte toppers in het programma waren onder andere:

  • Marc Vael, bestuurder van SAI en Jan Guldentops, CEO van BETTER ACCESS met “What are relevant open source security tools you should know and use today?”
  • De “Hardware Hacking” van Benedikt Gierlichs en Lennert Wouters, Research Expert en PhD researcher aan de KU Leuven
  • “Machine learning and Ai without a PhD” van Ruben Vander Stockt, Customer Engineer bij Google
  • “Artificial Intelligence and Ethics” van Wouter Denayer, Global Technical Advisor bij IBM BeLux
  • “My wife went to the dark web” van Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA Software
  • “The Endless possibilities of IoT: a variety of Use Cases” van Alain van den Broeck, CEO van CRESCENT/OPTION

Geslaagde editie met een gevarieerd programma

De bezoekers konden er naast het sterke, inhoudelijke programma van het onafhankelijke seminarie ook terecht in het Computable Café, om in een informele setting gesprekken en debatten van en met IT-experts te volgen. Een terugblik op het afgelopen jaar met de paneldiscussie over 9 maanden na de invoering van GDPR kon er op erg veel aandacht rekenen. Op dag twee vonden veel bezoekers hun weg naar het café voor de hackingcase van Bram van Oost. De redactie van het Computable Café zette ook een aantal bedrijven en experten in de bloemetjes. Zo werd Dynsecu uit Sint-Niklaas verkozen tot tweede Tech Startup of the Year. De Social Innovation of the Year award ging naar Passwerk, een bedrijf dat det de kwaliteiten van mensen met een autismespectrumprofiel met een normale begaafdheid inzet voor het testen van software. En Jonas Dhaenens, founder & CEO van de Combell Group werd dit jaar bekroond tot IT Person of the Year.

Voor een blik op de toekomst kon de bezoeker voor het tweede jaar op rij terecht in het Future Lab met een aantal innovatieve start-ups en scale-ups die hun laatste technologische ontwikkelingen toonden. Op de beursvloer stelden daarnaast meer dan 130 verschillende exposanten, waaronder Dimension Data, Pro Data en Synergics, er hun laatste nieuwigheden en innovaties voor. De Cybersecurity Escape Room, waaruit bezoekers in 20 minuten moeten proberen ontsnappen, was dit jaar ook een interessante en leuke aanvulling op de stands en seminaries. Ook de organisatie blikt voldaan terug op deze editie.

“We kijken terug op een geslaagde editie. Dit jaar hadden we een gevarieerd programma met veel sessies gericht op trends als artificial intelligence, blockchain en machine learning. We wilden onze lezers en bezoekers hierover voldoende en vernieuwende content aanbieden. Het aanbod lag dan ook volledig in lijn met de interesses en behoeften van de hedendaagse IT-professional. De echo’s van zowel bezoekers als exposanten waren ook dit jaar zeer positief. We kijken samen uit naar de volgende editie”, zegt Ivo Meertens, Brand Manager bij Jaarbeurs.

Artifical Future in 2020

Volgend jaar vindt Infosecurity.be, Data & Cloud Expo plaats op 18 & 19 maart 2020 in Brussels Expo. Mede door de stijging in de vraag naar informatie rond Artificial Intelligence, luidt het thema van volgend jaar “Artificial Future”. Voor meer informatie over de beurs en de presentaties van de seminaries, surf naar https://www.infosecurity.be/ en https://www.dncexpo.be/. Verslagen van de sessies uit het Computable Café zijn te vinden op de website https://www.computable.be/.

 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond onder meer security-oplossingen, cloud en data science, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Resilience". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met vier subthema’s de nodige aandacht: Cloud & Infrastructure, Security & Privacy, Data & AI en Digital Transformation & Innovation.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security
www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021
Digitale editie op woensdag 31 maart en donderdag 1 april.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland