The Net verkozen tot beste cybersecurity-film ooit

The Net verkozen tot beste cybersecurity-film ooit

De teerlingen zijn geworpen. De beste cybersecurity-film aller tijden is bekend. En dat is met The Net een klassieker van formaat.

Tijdens de eerste virtuele editie van het Computable Café werd gezocht naar de beste Hollywood cybersecurityfilm aller tijden. Dit in samenwerking met BA en SAI, het platform voor IT’ers in Vlaanderen en Brussel en gebaseerd op het boek ‘Informatieveiligheid en cybersecurity duiden via film’ van Marc Vael, Global Chief Information Security Officer bij Esko.

De voorbije weken gaven zowel filmliefhebbers als Jan Verheyen en IT’ers of security-specialisten hun favoriete kandidaat mee. En de winnaar is nu bekend. The Net, een film uit 1995 met Sandra Bullock, die helemaal draait rond identiteitsdiefstal, blijkt ook vandaag nog veel filmliefhebbers en IT’ers aan te spreken.

De top drie wordt vervolledigd met Enemy of the State uit 1998 op zeer korte afstand van de winnaar. Derde eindigt War Games, een film uit 1983. Sneakers en Office Space eindigen respectievelijk op plaatsen vier en vijf. Opvallend: vooral oudere films doen het goed in het eindresultaat. De volledige top vijf bestaat uit films uit de vorige eeuw. Enerzijds omdat die films (en hun respectieve scenario’s) hun tijd ver vooruit waren. Anderzijds omdat veel van die films uit de vorige eeuw ook wel wat (jeugd)nostalgie opriepen bij de vele stemmers. Maar ook recentere films scoren goed, zo staat ook I.T. in de top 10, een film met Pierce Brosnan van amper vier jaar oud.

Beste cybersecurity-film aller tijden: einduitslag

1. The Net (1995) - 23,13%
2. Enemy of the State (1998) - 22,39%
3. War Games (1983) - 17,91%
4. Sneakers (1992) - 14,93%
5. Office Space (1999) - 7,46%
6. Skyfall (2012) - 5,22%
7. Firewall. (2006) - 2,99%
& Live Free or Die Hard (Die Hard 4) (2007) - 2,99%
9. I.T. (2016) - 2,24%
10. Duplicity (2009) - 0,75%

Story image
Story image

 

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium

Het tweedaagse Infosecurity.be, in parallel met Data & Cloud Expo combineert een expo en een seminarieprogramma rond onder meer security-oplossingen, cloud en data science, bestemd voor zowel IT-professionals/experten als bedrijfsverantwoordelijken.  

Het centrale thema dit jaar is “Resilience". Zowel op de beursvloer als in het seminarieprogramma krijgt dit thema, samen met vier subthema’s de nodige aandacht: Cloud & Infrastructure, Security & Privacy, Data & AI en Digital Transformation & Innovation.

Meer informatie over de beurzen:

www.infosecurity.be : haakt in op vraagstukken over IT security
www.dncexpo.be: alles over data management en cloud computing.

Praktisch:
Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021
Digitale editie op woensdag 31 maart en donderdag 1 april.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo Belgium
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland